HD Lab

HD LAB

Home ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΒΙΟΚΤΟΝΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΒΙΟΚΤΟΝΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ως βιοκτόνα προϊόντα σύμφωνα με την Οδηγία 98/8/ΕΚ, γνωστότερη ως BPD (Biocidal Products Directive), θεωρούνται οι δραστικές ουσίες και τα σκευάσματα που περιέχουν μία ή περισσότερες δραστικές ουσίες, τα οποία χρησιμοποιούνται για την προστασία των ανθρώπων, των ζώων, υλικών ή αντικειμένων από επιβλαβείς οργανισμούς, όπως τα βακτήρια ή παράσιτα.

Η BPD θα υποκαταστάθηκε σταδιακά από το νέο Κανονισμό 528/2012 (BPR–Biocidal Products Regulation),  το 2013.

Η HD Lab αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία για τη νόμιμη κυκλοφορία του βιοκτόνου προϊόντος σας:

  1. δημιουργία πλήρους ή συμπληρωματικού φακέλου (σύνθεση σκευάσματος, φυσικοχημικές ιδιότητες προϊόντος και δραστικής, τοξικολογικές μελέτες)
  2. εκτίμηση κινδύνου για τον άνθρωπο και το περιβάλλον
  3. συμβουλευτικός ρόλος για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας και τη σωστή χρήση του προϊόντος γενικότερα
  4. δημιουργία Δελτίου Δεδομένων Ασφαλείας και προσχεδίου Ετικέτας του Προϊόντος βάσει των πρόσφατων προδιαγραφών από τις οδηγίες των χημικών ουσιών.
Slide4

Δημιουργούμε το αρχείο πληροφοριών του προϊόντος και το αποστέλλουμε στον αρμόδιο φορέα για την τελική εγκριση της νομιμης κυκλοφορίας. Στην Ελλάδα, αρμόδια αρχή ελέγχου για τα βιοκτόνα που υπάγονται στους τύπους προϊόντων 8, 9, 10, 12 έως και 21 είναι η Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ για τους τύπους προϊόντων 1 ως 7, τον 11 και τον 22 αρμόδια αρχή είναι ο ΕΟΦ.

Τα έγγραφά σας είναι ασφαλείς μαζί μας, γιατί διατηρούμε όλα τα έγγραφά σας κρυπτογραφημένα και φυλάσσονται υπό ασφαλή αποθήκευση. Λαμβάνετε το φάκελο σας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.